dilluns, 15 de desembre de 2014

Trufes cítriques blanques i negres

Aquesta setmana publico una mica més tard perquè el cap de setmana l'hem dedicat a estar en família, els quatre sols a la platja. Amb fred, pluja i vent, ho hem tingut tot, però ens ha servit per recarregar piles a tots, per agafar aire pel final de trimestre al cole, per les compres d'última hora, les festes que ja arriben i pels grans àpats que ens esperen. Per omplir-nos de l'energia positiva que desprén esmorzar el dissabte en pijama i sense presses, passejar pel castell de Tossa gairebé sols, fer una migdiada tots plegats al sofà o veure una peli de dibuixos fins tard que "demà no hi ha cole i podem dormir més". Un cop vaig sentir a la ràdio a l'Elsa Punset parlant de la positivitat. Venia a dir que de la mateixa manera que entrenem els músculs del cos per tonificar-los, podem entrenar el nostre cervell a pensar en positiu. Hi ha qui veu les coses des d'un aspecte més positiu i qui tot ho veu des del costat dolent. Doncs l'Elsa va proposar un exercici molt senzill per entrenar el nostre cervell. Cada dia abans d'anar a dormir, quan els petits dormen, ja hem tancat la tele, hem deixat el llibre a la tauleta de nit, o hem deixat la feina per demà, estem tranquils, relaxats i estirats al llit amb el llum tancat, hem de pensar en cinc coses bones que ens hagin passat al llarg del dia. Per petites que siguin, cinc coses que ens han fet treure un somriure, ens han sorprès, ens han agradat o ens han il·luminat el dia. Fins i tot un d'aquells dies que tothom hem tingut on tot et sembla un desastre i només tens ganes de tancar els ulls i que sigui l'endemà, fins i tot aquell dia trobareu com a mínim cinc coses positives, que ens han fet aprendre alguna cosa, veure les coses d'una altra manera o descobrir alguna cosa nova de nosaltres mateixos. Doncs aquest cap de setmana ha estat ple de totes aquestes magnífiques coses.


La recepta base d'aquestes trufes és d'en Jordi Roca i és la meva excusa per participar al Memòries d'una cuinera d'aquest mes. Em fa gràcia poder fer-ho perquè és un bloc que segueixo des de fa temps, una altra cosa que apuntaré a la llista d'aquesta nit.

INGREDIENTS
Per les trufes negres de taronja
200 gr de mantega
100 gr de sucre
200ml de nata líquida
350 gr de xocolata negre amb taronja (jo he fet servir Xocolata de rebosteria Torras negre amb taronja)
Cacao en pols

Per les trufes blanques de llimona
200 gr de xocolata blanca
50 gr de mantega
100 ml de nata líquida
El suc d'una llimona


PREPARACIÓ
Per les trufes negres de taronja
Desfer al bany Maria la xocolata amb la mantega sense deixar de remenar fins que estigui tot integrat i la xocolata estigui suau i brillant. Posar la nata en un cassó al foc fins que bulli, afegir el sucre i disoldre. Mesclar la nata amb la xocolata i remoure una bona estona amb les varilles. 
Deixar reposar a la nevera una hora o fins que es solidifiqui. Un cop la xocolata estigui dura treure-la de la nevera i fer boletes amb les mans, arrebossant-les de cacau. Reservar-les a la nevera fins el moment de servir.

Per les trufes blanques de llimona
Seguir el mateix procés que amb les trufes negres, però en aquest cas no se li afegeix sucre a la nata. Un cop ja estigui lligada la nata amb la xocolata afegir el suc de la llimona i segui barrejant fins que s'integri completament. Deixar reposar a la nevera una hora. Treure passat aquest temps i fer boletes amb les mans arrebossant-les amb sucre glas. Reservar-les a la nevera fins el moment de servir.

Les podeu conservar a la nevera dins d'un pot. O congelar-les abans d'arrebossar-les. 



4 comentaris:

  1. Molt bon any! Estic convençuda que amb aquestes trufes heu tingut una bona entrada. Moltíssimes gràcies per participar al Memòries. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Judith i bon any a tu també! M'ha encantat participar, fins la propera! Una abraçada.

      Elimina
  2. Quines receptes més llamineres! I les de xocolata blanca, molt original! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Anna, me n'alegro molt que t'agradin! La veritat és que les de xocolata blanca van agradar molt. Una abraçada.

      Elimina